trešdiena, 2011. gada 5. janvāris

Austiņcepumi pašas rokām

Man dikti garšo maziņie, plāniņie un kraukšķīgie austiņ-cepumi. Liels bija mans prieks, kad aizvadītajā gadā recepšgrāmatā "Gardēža rokasgrāmata" (Hedviga Marija Štūbere) uzzināju, kā šādus gardumus pagatavot pašai. Tas aizņem traki maz laika un ir tik vienkārši kā viens-divi gatavs! Esmu jau tiktāl, ka eksperimentēju un cepumus papildinu ar kanēli, šovakar pamēģināšu arī ar plānu, plānu kārtu ievārījuma. Vēl varētu magones iemānīt. Padalos šajos vienkāršajos soļos, arī bildēm.

1. Galdu nokaisa ar cukuru, uz tā liek kārtainās mīklas plāksni un izrullē palielā taisnstūrī. Te uzmanīgi sekot līdzi tam, lai visas malas taisnas

2. Mīklu apziež ar sviestu un nokaisa ar cukuru. Ja gribas papildināt ar magonēm, kanēli vai ko citu, to darīt tagad. Tad ņem garākās malas un loka uz viduci ciet, bet tā, lai abas malas viducī nesaskaras. Ar mīklas rulli tad piespiež, lai labi salīp kopā viss

3. Atkal noziež ar sviestu un nokaisa ar cukuru

4. Kad viss nokaistīts, abas garās malas loka ciet, atkal uzspiežot ar mīklas rulli, lai turas kopā

5. Tad ar asu nazi griež 1/2 cm plānās šķēlītēs. Cepumiņus liek uz cepampannas krietnā attālumā vienu no otras, jo cepoties pieņemsies izmēros 6. Pannu liek uzkarsētā cepeškrāsnī (210-220 grādi) un cep zeltainos brīnumus. No vienas puses cep 4-5 min, tad izņem ārā no krāsns un cepumus apmet uz otru pusi, pie viena nedaudz saspiežot austiņas abas puses kopā, ja pazaudējušas ciešo formu. Tad pacep no otras puses 4-5 min. Šeit ļoti uzmanīgi - neturēt krāsnī pārāk ilgi, jo plānie cepumi ļoti veikli var sadegt

7. Kad cepumi gatavi, tiem ļauj atdzist un liek galdā mieloties!

2 komentāri:

iceks teica...

Meituk,es šitos taisīju bez recepšgrāmatas!Tikai locīju uz vienu pusi-sanāk rullīšcepums(atšķirība pēc formas,ne satura).Tā ir,kad tik reti kontaktējamies...Starp citu,vai zini,ka gaidu stipri uz masāžu?

Pilsētnieki laukos teica...

Par masāžu varēju nojaust :)

A, cepumi baigā topā. Domāju, ka drīz saņemšu sūdzības par vienveidību.