piektdiena, 2011. gada 7. janvāris

Man garšo arī jūras asaris

Vakariņās tika pamēģināts jūras asaris. Līdz šim vēl nebiju to gatavojusi.
Dienu pirms to iztīrīju (acis un žaunas ārā, lai nav rūgti, zvīņas atstāju), tad apslacīju ar marinādi (eļļa, svaiga timiāna lapiņas, sāls, nedaudz etiķa), apkaisīju ar sāli, zivis piepildīju vienā versijā ar drusciņu smalcinātām dillēm un pusdaiviņu ķiploka, otrā versijā ar svaigu, kuplu timiāna zariņu. Visam ļāvu dienu nostāvēties bļodā, ik pa laikam apgrozot zivi, lai marināde tiek klāt. Tad vakar tā pavēlu atskrēju mājās un uzreiz ķēros pie cepšanas, tādēļ izpalika sākuma posma bildes (baigi abiem gribējās ēsti un sasteidzāmies). Kad viss jau bija galdā, tad attapos un uzknipsēju.
Gatavošana:
- zivis pannā uzkarsētā eļļā no katras puses apbrūnina/ piecep kraukšķīgas;
- tad liek dziļākā cepampannā un uzkarsētā krāsnī iekšā (200 grādi);
- lai izdotos sulīgāk, vienai zivij uzliku divas speķa šķēlītes, otrai zivij divus kubiņus sviesta;
- krāsnī cep ne ilgāk par 7min, lai nepaliek sauss (zives baigi ātri ir gatavas);
- liek uz šķīvja un mielojas. Gardi biedrojas ar svaigiem lapu salātiem.

1 komentārs:

Unknown teica...

mmmm, man arī gribētos šādi. un tas galda(ēdiena) noformējums jau vien ir mākslas darbs!!