piektdiena, 2011. gada 22. jūlijs

Francija iedvesmo gardumiem

Atvaļinājumā Francijā redzētie gardumi iedvesmo. No visām apmeklētajām valstīm, tieši Francijā varētu iedomāties padzīvojam - tik skaisti un garšīgi tur ir. Lūk, kas iedvesmas rezultātā tapa jau otrajā dienā pēc atgriešanās mājup.


Par saldumu formītēm ir atsevišķs stāsts - tās iegādājos suvenīru bodē, kas vienā no Alpu virsotnēm bija. Pārsteigums pilnīgs - veci, apsūbējuši, šķībi un greizi virtuves trauki (katli lieli uz mazi, pannas un pannītes, kuku formas un nelielas formītes) vietā, kur ierasti tūristiem paredzētos sūdiņus vien var atrast. Šīs trīs formītes iegādājos par o,70 eiro (lielākajai ir tikai malas, vidus tukšs - super simpātiska). Tagad pati nedaudz brīnos, kādēļ tikai trīs brīnumi uz LV atceļoja.



Par saldo receptēm - abas pilnīgi vienkāršas. Ogu maize (mellenes, avenes, zemenes) ar jogurta krēmu uz kefīra mīklas, cepta tiek tikai pamatne. Oranžais brīnums ar konservētiem persikiem un olas & saldā krējuma pārlējumu, viss uz tās pašas kefīra mīklas. Cepta tiek gan mīkla iesākumā viena, gan arī persiki ar pārlējumu pēcāk. Abu kūku pamatnēm vajag 200 grādus ~25min. Persiku maizei pēdējais cepšanas posms uz 170 grādiem kādas 35-45min.

Te dažas bildes no Francijas, kas iedvesmoja.

2 komentāri:

Iceks teica...

Klau-otrajā Prancijas saldumu bildē apakšā uz vitrīnas ir rakstīts-SABAUDI!Mmmmm-1)vai bilde ir no franču zemes;2)ja ir-varbūt tur bija kāds letiņu konditors :)))))?bienn

Pilsētnieki laukos teica...

Domāju, ka tā ir vien sakritība. Kā arī, nav redzams vai tas ir pilnais nosaukums.