Kamēr sapņoju par studijām augstajā ārzemju skolā, nododos visādu grāmatu, kas tuvāk vai tālāk saistās ar pavārmākslu, lasīšanai, ievākšanai un izmēģināšanai. Saldo ēdienu sfērā par pilnīgu hītu manā virtuvē ir kļuvusi "Gardēža rokasgrāmata" (Hedviga Marija Štūbere) - visas realizējamas, ar mūsmājās pieejamām sastāvdaļām, loģiski izskaidrota gatavošana un šādi tādi knifi. To pirms pāris gadiem pilnīgi uz dullo nopirku "Zvaizgne ABC" uz atlaidēm. Nespēju beigt priecāties par tās lietderīgumu.
Gribas padalīties ar pāris piedzīvojumiem, kas ir fiksēti pēdējo gadu laikā virtuvē, kamēr biju no šī bloga nozudusi. Tie būs tādi pirmās reizes izmēģināšanas jaunumi, ne vienkārši receptes. Lūk, sulu tecināšana pavasarī, maizes cepšana īstā veco laiku maizes krāsnī, trakais sēņu gads, sakņu dārza iekārtošana aizaugušā pļavā.
Negribu neko solīt, bet pašai sev gribas teikt - Marta, parādies te biežāk. Neesi lepna un padalies ar piedzīvoto virtuvē. Lai paliek kā neizteikts solījums sev pašai.
2 komentāri:
Forša lapa,tikko atradu,meklējot olbaltumu krēmu groziņiem
Ohoho! Šis nu gan ir pārsteigums! Ka šī lapa vēl eksistē :) un kāds tajā pat ielūkojas. Priekā!
Ierakstīt komentāru