trešdiena, 2011. gada 16. februāris

Biskvīta kūka ar dekorēšanu

Aizvadītajā nedēļā skolā cepām biskvīta kūkas. Nebiju tādu vēl gatavojusi. Bija pašiem arī tās jādekorē un jārotā. Citi ļāva pasniedzējai savu roku pielikt, lai daiļi, grezni un kā no īstas konditorejas izskatās. Es nolēmu piedurties pati šai procedūrai un parotaļāties. Tā kā nekad iepriekš to nebiju vēl darījusi, rezultāts tāds kā 3.klases skolniecei izskatās. Bet toties no A līdz Z'et viss mans roku darbs. Ar katru nākamo tad augšu un pilnveidošos.
Par tortes saturu runājot, daži padomi atrodami te, pie datuma 09/02/2011: http://lieliskamartavirtuve.blogspot.com/p/padomi-iz-pavara-skolas-stundam.html

Bet vilšanos radīja jogurta stabilizatora lietošana - rozā pulverītis jāsajauc ar ūdeni un jāpievieno putukrējumam. Tā sintētiski ķīmiskā garša un krāsa man nedeva mieru un īstu gandarījumu. Ir plāns ko dabiskāku un īstāku kādā tuvākā dienā atkārtot. Un arī paķimerēties ar dekora daļu.

Iespējams, kādam noderēs knifs, kā tās smuki brūnas drupaču malkiņas uzgatavot - tās ir no izceptā biskvīta nogrieztās maliņas, kuras sadrupinātas caur sietu tādas smalkas. Tad ar tortes dekorējamo nazi ņemtas un ar bēršanas un piesmērēšanas metodi piedabūtas sāniem klāt.

Kad tas ir izdarīt, torti pārceļ uz tīra šķīvja un nododas krēmu, puķīšu-rozīšu knibināšanai virsū. Pārcelt viegli, ievērojot šo secību, noņemot torti: nazis apakšā-> tad roka, pēc tam uz šķīvja liek: izvelkot roku-> izņemot nazi.

Pārējais jau improvizācija - kādu alkoholu pievienot sīrupam (to uz katras biskvīta kārtas smērē), kādu krēmu pildījumam izvēlēties un galu beigās - ko uz tās kūkas smērēt vai nesmērēt virsū.

Starpcitu, pasniedzēja stāstīja, kā pagatavot zaļu (sāļo) biskvītu. Tas laša tortēm kā vells piestāvētu. Apmēram tā!

Nav komentāru: