Brīvdienās tiku pie skaistām, nelielām forelēm. Tad n-to reizi centos tikt pie tās īpašās garšas, kāda lutināja Slovākijā pie ezera (bildē tā redzama, izaicina mani). Un izrādās, viss ir gaužām vienkārši - pirms zivteļu likšanas krāsnī, tās sviestā no abām pusēm jāapcep uz pannas. Tā brūni un kraukšķīgi. Man likās, ka bija tuvu Tam! Nedaudz par daudz ķiploku un dilles. Bet galvenais, ka knifs ir atklāts.
Vēl iemēģināju divus jaunus noskatītos veidus, kā tīrīt zivis. Esmu bezgala priecīga, ka izdevās! Viens - izņemt visas ķidas, iegriežot vēdera daļā tikai pie kakla un vēl mazu caurumiņu pašā apakšā. Otrs - iegriezt gareniski pa visu muguru un tad ar šķērēm izgriezt asaku. Paldies Julia Child raidījumiem!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru