Mājās, kad nu iespējams, paskatos Julia Child raidījumus (paldies Domasam par ieteikumu!). Meklējot visu ko par šo savdabīgo dāmu, atradu viņas grāmatu Mastering the art of French cooking, tā savukārt aizveda pie citām iekārojamām pavārgrāmatām. Meklējumu laikā nonācu daudzos topos, garos sarakstos un viedokļos, un sapratu, ka dažas no visām grāmatām gribētos arī savā mājas plauktā.
Uz šodienu sanāca šādi:
- jau pieminētā Mastering the art of French cooking (Julia Child). Gribas šo klasiku savās mājās, lai pamēģinātu tās daudzās, interesantās un klasiskās receptes;
- par teju vai pavāru Bībeli dēvētā I know how to cook (Ginette Mathiot), kura ir angļu valodas tulkojums no oriģinālās Je sais cuisiner;
- virtuves brigāžu darbu pamatu licējs un viens no slavenākajiem franču pavāriem, arī izgudrotājs virtuvē Auguste Escoffier ar grāmatu The Escoffier cookbook and guide to fine art of cookery;
- latviski izdotā grāmata Ēdiena gatavošana. Veidi un piederumi. Kad pirmo reizi to pāršķirstīju grāmatnīcā, likās pārāk vienkārša. Kad to skolā papētīju jau tuvāk, sapratu, ka ir tajā noderīgas lietas.
1 komentārs:
Escoffier arī es gribētu. Jau labu laiku esmu atlicis un gaidu izdevīgu brīdi.
Ierakstīt komentāru